Knihovna obrží dotaci z NPO

Knihovna obrží dotaci z NPO

V loňském roce žádala Knihovna Břetislava Kafky o dotaci z NPO (Národní plán obnovy), který poskytuje celkem 840 mil. Kč na vybudování malých kreativní center spojujících knihovny a kulturní aktivity

V rámci výzvy Ministerstva kultury bylo předloženo celkem 53 projektů, expertní komise složena ze zástupců ÚKR, AK ČR a SMO ČR, ale nakonec posuzovala pouze 47 žádostí (5 projektů nesplnilo formální kritéria, jeden projekt odstoupil).

Komise vybrala 35 projektů a naše knihovna je mezi vybranými!

Podrobné výsledky výzvy najdete na:

https://mk.gov.cz/novinky-a-media-cs-4/5590cs-vyzva-na-podporu-kultury-a-kreativity-vregionech-zajisti-vybudovani-malych-kreativnich-center-spojujicich-knihovny-a-kulturni-aktivity

Knihovna Břetislava Kafky projde na základě získané dotace a spoluúčasti města Červený Kostelec v dohledné době náročnou rekonstrukcí.

Rekonstrukce bude probíhat na základě projektu, jehož autory jsou architekti z pražského studia Papundekl architekti s.r.o. Během rekonstrukce projde zásadní proměnou nejen Oddělení pro dospělé a Oddělení pro děti a mládež, ale také průjezd knihovny a veškeré prostory v přízemí a prvním patře.

Naše knihovna už modernizaci potřebuje jako sůl.

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.