Výstava Kouzelná cesta

V Březnu - měsíci čtenářů bude možné v podkroví knihovny zhlédnout výstavu čtenářských karet s názvem Kouzelná cesta, které byly veřejnosti představeny na podzim roku 2022 a slouží jako pomůcka pro rozvoj čtenářské gramotnosti.
Datum konání akce
1. 3.
(17:00)
-
30. 3.
(12:00)
Výstava Kouzelná cesta

Kouzelná cesta je soubor nádherně ilustrovaných 38 karet, jehož myšlenkovou autorkou je Mgr. Petra Bubeníčková, Ph.D., která vede Katedru českého jazyka a literatury na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Autory výtvarné stránky jsou výtvarník Oldřich Jelen a jeho dcera, ilustrátorka Františka Jelenová.

Tyto čenářské karty pomáhají dětem lépe tvořit příběhy. Na kartách jsou zastoupeny archetypální postavy – mužské i ženské, zvířata, prostředí, role (prvky, které podporují dějový zvrat) a kouzelné předměty. Možností práce s kartami je bezpočet, proto je k souboru přidán i metodický návod, tedy jakási pravidla hry. Soubor lze také využít například pro aktivizaci komunikace ve třídě či jiném kolektivu.

V knihovně budete mít možnost seznámit se s originály tohoto mimořádného souboru ve formátu A4, výstavu je možno zhlédnout ve výpůjční době knihovny (nejlépe po domluvě s ředitelkou či knihovnicí).

Během března budete mít v naší knihovně také jedinečnou možnost si soubor čtenářských karet ve formátu A5 zakoupit. Více informací Vám poskytnou knihovnice v obou odděleních knihovny.

Soubory ke stažení

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.